Nikto: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Här är texten i MediaWiki-format: ```mediawiki == Nikto == Nikto är en öppen källkods webserver-skanner som utför omfattande tester för att hitta möjliga säkerhetsbrister. Dess syfte är att söka igenom webservrar efter sårbarheter och konfigurationsfel. Nikto skannar efter sårbara filer eller kataloger, föråldrade serverkomponenter, osäkra HTTP-rubriker och andra säkerhetsbrister. Det kan användas i olika online-miljöer eftersom det stöder flera pr...')
 
Ingen redigeringssammanfattning
 
Rad 1: Rad 1:
Här är texten i MediaWiki-format:


```mediawiki
== Nikto ==
== Nikto ==



Nuvarande version från 20 juni 2024 kl. 06.17

Nikto

Nikto är en öppen källkods webserver-skanner som utför omfattande tester för att hitta möjliga säkerhetsbrister. Dess syfte är att söka igenom webservrar efter sårbarheter och konfigurationsfel.

Nikto skannar efter sårbara filer eller kataloger, föråldrade serverkomponenter, osäkra HTTP-rubriker och andra säkerhetsbrister. Det kan användas i olika online-miljöer eftersom det stöder flera protokoll, inklusive HTTP, HTTPS och HTTP/2.

De senaste hoten upptäcks tack vare de frekventa uppdateringarna i Niktos omfattande sårbarhetsdatabas. Nikto är ett ovärderligt verktyg för säkerhetsexperter och etiska hackare som vill utvärdera och förbättra webserversäkerheten eftersom det är ett Linux-verktyg för penetrationstestning.

Funktioner

Med Nikto kan du uppnå följande:

  • Upptäckt av sårbarheter – Hitta möjliga säkerhetsproblem, inklusive föråldrad programvara, skadliga filer och felkonfigurerade webservrar.
  • Omfattande skanning – För att hitta sårbarheter som serverprogramvaruversioner och osäkra HTTP-rubriker, genomför noggranna skanningar av webservrar.
  • Stöd för flera protokoll – För att garantera olika säkerhetstester, skanna webservrar med hjälp av flera protokoll, såsom HTTP, HTTPS och HTTP/2.
  • Anpassade skanningsalternativ – Använd anpassade plugins eller databaser, definiera måladresser och ändra skanningsintensitet för att skräddarsy skanningar för specifika behov.
  • Frekvent uppdaterad sårbarhetsdatabas – Dra nytta av en omfattande och frekvent uppdaterad sårbarhetsdatabas som säkerställer att de senaste hoten upptäcks under säkerhetsutvärderingar.

```