Kali Linux: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
 
Rad 19: Rad 19:


===== Senaste Version : =====
===== Senaste Version : =====
2024.1
2024.2


===== Ladda hem Kali Linux =====
===== Ladda hem Kali Linux =====
https://www.kali.org/get-kali/#kali-platforms
https://www.kali.org/get-kali/#kali-platforms

Nuvarande version från 7 juni 2024 kl. 05.31

Kali Linux

Kali Linux är en Debian-baserad Linux-distribution som främst används för penetrationstester, digital forensics och säkerhetsforskning. Den är utformad med inbyggda verktyg för att underlätta för säkerhetsexperter och nätverksadministratörer att utföra olika typer av säkerhetsrelaterade uppgifter. Här är några viktiga egenskaper och komponenter i Kali Linux:

  • Inbyggda verktyg: Kali Linux levereras med en mängd förinstallerade verktyg för penetrationstest, nätverksanalys, sårbarhetsbedömning, digital forensik och andra säkerhetsrelaterade ändamål. Dessa inkluderar verktyg som Metasploit, Nmap, Wireshark, John the Ripper, Aircrack-ng, och många fler.
  • Anpassat användargränssnitt: Kali Linux använder antingen GNOME eller KDE Plasma som standard desktop environment, men användare kan också installera andra gränssnitt efter behov.
  • Säkerhetsfokus: Kali Linux är utformad med en stark inriktning på säkerhet och integritet. Utvecklarna arbetar kontinuerligt med att säkerställa att distributionen är robust och säker att använda för att genomföra olika säkerhetstester och analyser.
  • Live-boot och installationsalternativ: Du kan använda Kali Linux som en "live" distribution genom att starta från en USB-enhet eller en DVD utan att behöva installera den på din dator. Det finns också möjlighet att installera Kali Linux på hårddisken för en mer permanent användning.
  • Community och support: Kali Linux har en stor och aktiv användarbas samt ett växande samhälle av säkerhetsexperter och entusiaster som bidrar med kunskap, verktyg och support via forum, dokumentation och andra resurser.
  • Regelbundna uppdateringar: Distributionen uppdateras regelbundet för att inkludera de senaste säkerhetsverktygen och programvaruuppdateringarna. Detta gör det möjligt för användarna att hålla sina system uppdaterade med de senaste funktionerna och säkerhetsfixarna.

Sammanfattningsvis är Kali Linux ett kraftfullt verktyg för säkerhetsexperter och nätverksproffs som behöver genomföra penetrationstester, sårbarhetsbedömningar och digital forensik. Det erbjuder en omfattande uppsättning verktyg och resurser som är inriktade på att underlätta för användare att utföra olika säkerhetsrelaterade uppgifter.

Kali Purple Linux

Kali Purple kommer med mer än 100 defensiva verktyg som Arkime full paketfångning och analys, CyberChef cyber schweizisk armékniv, Elastic Security information och händelsehantering, GVM sårbarhetsskanner, TheHive incident response-plattform, Malcolm nätverkstrafikanalysverktygssvit, samt Zeek och Suricata intrångsdetekteringssystem.

Hemsida

https://www.kali.org/

Senaste Version :

2024.2

Ladda hem Kali Linux

https://www.kali.org/get-kali/#kali-platforms