Magento: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Magento är en plattform för e-handel med öppen källkod skriven i PHP. Det är en av de mest populära e-handelsplattformarna i världen och erbjuder kraftfulla verktyg för att bygga och hantera onlinebutiker. Magento lanserades ursprungligen 2008 och har sedan dess utvecklats till att bli en robust plattform med ett stort community av utvecklare och partners som bidrar med tillägg, teman och anpassade lösningar. Magento är känt för sin flexibilitet, skalbarhet...')
 
(Ingen skillnad)

Nuvarande version från 24 februari 2024 kl. 12.15

Magento är en plattform för e-handel med öppen källkod skriven i PHP. Det är en av de mest populära e-handelsplattformarna i världen och erbjuder kraftfulla verktyg för att bygga och hantera onlinebutiker. Magento lanserades ursprungligen 2008 och har sedan dess utvecklats till att bli en robust plattform med ett stort community av utvecklare och partners som bidrar med tillägg, teman och anpassade lösningar.

Magento är känt för sin flexibilitet, skalbarhet och ett brett utbud av anpassningsmöjligheter. Det stöder ett omfattande urval av funktioner, inklusive produktförvaltning, kataloghantering, sökning, SEO, marknadsföringsverktyg, flerspråkighet, flervaluta och integrationer med tredjepartssystem såsom betalningsportaler och frakttjänster. Detta gör Magento till ett attraktivt val för företag av alla storlekar, från små startups till stora företag.

Magento erbjuder två huvudutgåvor:

Magento Open Source (tidigare känt som Community Edition): Detta är den kostnadsfria versionen av Magento, som ger företag och utvecklare en kraftfull plattform för att bygga och anpassa sin egen

webbutik från grunden. Även om den är gratis, kräver Magento Open Source betydande teknisk kunskap för installation, anpassning och underhåll.

Magento Commerce (tidigare känt som Enterprise Edition):

Detta är en premiumversion som erbjuder ytterligare funktioner, bättre prestanda och avancerat stöd. Magento Commerce är riktat mot större företag som behöver extra funktioner, skalbarhet och support för att driva sin verksamhet.

Magento köptes upp av Adobe Inc. i maj 2018, och sedan dess har Adobe arbetat för att integrera Magento närmare i sitt ekosystem av marknadsförings- och analysverktyg, vilket erbjuder ännu större värde för användare av Magento-plattformen.

Magento utmärker sig med sin modulära arkitektur som tillåter utvecklare att lägga till eller anpassa funktionalitet genom att installera eller utveckla tillägg (kända som moduler i Magento). Denna metod gör Magento till en av de mest flexibla och skalbara e-handelslösningarna på marknaden.