Puppy Linux: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Puppy Linux är inte en enda Linux-distribution som Debian. Puppy Linux är inte heller en Linux-distribution med flera smaker, som Ubuntu (med dess varianter av Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, etc) även om den också finns i smaker. Puppy Linux är en samling av flera Linux-distributioner, byggda på samma delade principer, byggda med samma uppsättning verktyg, byggda ovanpå en unik uppsättning valpspecifika applikationer och konfigurationer och generellt sett ger konsek...')
 
(Ingen skillnad)

Nuvarande version från 29 maj 2023 kl. 14.59

Puppy Linux är inte en enda Linux-distribution som Debian. Puppy Linux är inte heller en Linux-distribution med flera smaker, som Ubuntu (med dess varianter av Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, etc) även om den också finns i smaker.

Puppy Linux är en samling av flera Linux-distributioner, byggda på samma delade principer, byggda med samma uppsättning verktyg, byggda ovanpå en unik uppsättning valpspecifika applikationer och konfigurationer och generellt sett ger konsekventa beteenden och funktioner, oavsett vilka smaker du väljer.

Det finns i allmänhet tre breda kategorier av Puppy Linux-distributioner:

  • officiella Puppy Linux-distributioner underhålls av Puppy Linux-teamet, vanligtvis inriktade för allmänna ändamål, och vanligtvis byggda med Puppy Linux-systembyggaren (kallad Woof-CE).
  • woof-byggda Puppy Linux-distributioner → utvecklade för att passa specifika behov och utseenden, även inriktade för allmänna ändamål, och byggda med Puppy Linux systembyggare (kallad Woof-CE) med några ytterligare eller modifierade paket.
  • inofficiella derivator ("puppets") → är vanligtvis remasters (eller remasters av remasters), gjorda och underhållna av Puppy Linux-entusiaster, vanligtvis inriktade för specifika ändamål.

Woof CE

Woof-CE är en samling byggskript som automatiskt bygger en Puppy Linux-distribution från grunden. Den är mångsidig och mycket flexibel. För att bygga en valp kan Woof använda valpspecifika, egenkompilerade paket (husdjur) och paket från en annan distribution som kallas "binärkompatibel" distribution (t.ex. Ubuntu, Slackware) eller så kan den bara använda egenkompilerade paket. Den stöder flera arkitekturer (x86, x86_64 och arm).

Puppy Linux Woof-CE är det officiella byggsystemet för att göra en Puppy Linux-distribution framöver. Om det inte är byggt från Woof-CE är det inte en valp.

Nerladning

https://puppylinux-woof-ce.github.io/