Raspberry Pi OS: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Raspberry Pi OS (tidigare Raspbian) är ett Unix-liknande operativsystem baserat på Debian Linux-distributionen för Raspberry Pi-familjen av kompakta enkortsdatorer. Först utvecklades oberoende 2012, det har producerats som det primära operativsystemet för dessa kort sedan 2013, distribuerat av Raspberry Pi Foundation. Raspberry Pi OS är mycket optimerat för Raspberry Pi med ARM-processorer. Den körs på alla Raspberry Pi utom Pico mikrokontroller. Raspberry Pi...')
 
(Ingen skillnad)

Nuvarande version från 14 maj 2023 kl. 19.05

Raspberry Pi OS (tidigare Raspbian) är ett Unix-liknande operativsystem baserat på Debian Linux-distributionen för Raspberry Pi-familjen av kompakta enkortsdatorer. Först utvecklades oberoende 2012, det har producerats som det primära operativsystemet för dessa kort sedan 2013, distribuerat av Raspberry Pi Foundation.

Raspberry Pi OS är mycket optimerat för Raspberry Pi med ARM-processorer. Den körs på alla Raspberry Pi utom Pico mikrokontroller. Raspberry Pi OS använder en modifierad LXDE-skrivbordsmiljö med Openbox stacking window manager, tillsammans med ett unikt tema. Standarddistributionen levereras med en kopia av datoralgebrasystemet Wolfram Mathematica,VLC och en lättviktsversion av webbläsaren Chromium.


Akutell version

2023-05-03

Ladda Hem

Finns både i Arm och X86 version

32 bitars ARM

https://www.raspberrypi.com/software/operating-systems/#raspberry-pi-os-32-bit

32 bitars x86 eller 386

https://downloads.raspberrypi.org/rpd_x86/images/

Här finns alla Download för Raspberry PI

https://www.raspberrypi.com/software/operating-systems/#raspberry-pi-os-32-bit