SystemRescue: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'SystemRescue (tidigare känd som SystemRescueCd) är ett Linux-systemräddningsverktyg som är tillgängligt som ett startbart medium för att administrera eller reparera ditt system och data efter en krasch. Det syftar till att tillhandahålla ett enkelt sätt att utföra administratörsuppgifter på din dator, som att skapa och redigera hårddiskpartitionerna. Den levereras med många Linux-systemverktyg som GParted, fsarchiver, filsystemverktyg och grundläggande verk...')
 
(Ingen skillnad)

Nuvarande version från 22 december 2022 kl. 07.54

SystemRescue (tidigare känd som SystemRescueCd) är ett Linux-systemräddningsverktyg som är tillgängligt som ett startbart medium för att administrera eller reparera ditt system och data efter en krasch. Det syftar till att tillhandahålla ett enkelt sätt att utföra administratörsuppgifter på din dator, som att skapa och redigera hårddiskpartitionerna. Den levereras med många Linux-systemverktyg som GParted, fsarchiver, filsystemverktyg och grundläggande verktyg (redaktörer, midnight commander, nätverksverktyg).

Den kan användas för både Linux- och Windows-datorer, och på stationära datorer såväl som servrar. Detta räddningssystem kräver ingen installation eftersom det kan startas från en CD/DVD-enhet eller USB-minne, men det kan installeras på hårddisken om du vill. Kärnan stöder alla viktiga filsystem (ext4, xfs, btrfs, vfat, ntfs), samt nätverksfilsystem som Samba och NFS.

Ladda hem

systemrescue-9.06-amd64.iso

Nerladdnings hemsidan hos utgivaren :

https://www.system-rescue.org/Download/

Hemsida

https://www.system-rescue.org/