WhatWeb: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Här är texten i MediaWiki-format: ```mediawiki == WhatWeb == WhatWeb är ett rekognoseringsverktyg som används för att enumerera och fingeravtrycka webbapplikationer. WhatWeb tillhandahåller användbara insikter om målens infrastruktur genom att analysera webbsidor för att identifiera de teknologier och mjukvaror som används i deras produktion. WhatWeb skannar HTTP-rubriker, HTML-kod och JavaScript-filer för att identifiera webbservrar, ramverk, CMS-plattform...')
(Ingen skillnad)

Versionen från 20 juni 2024 kl. 07.02

Här är texten i MediaWiki-format:

```mediawiki

WhatWeb

WhatWeb är ett rekognoseringsverktyg som används för att enumerera och fingeravtrycka webbapplikationer. WhatWeb tillhandahåller användbara insikter om målens infrastruktur genom att analysera webbsidor för att identifiera de teknologier och mjukvaror som används i deras produktion.

WhatWeb skannar HTTP-rubriker, HTML-kod och JavaScript-filer för att identifiera webbservrar, ramverk, CMS-plattformar och andra komponenter.

WhatWeb kan också känna igen specifika versioner, moduler och plugins, vilket hjälper till med sårbarhetsanalys och exploatering. Användare kan fastställa exkluderingskriterier, måladresser och skanningsintensitet med WhatWeb:s anpassade skanningsalternativ.

WhatWeb är ett användbart verktyg för säkerhetsexperter och etiska hackare involverade i säkerhetstestning och rekognosering av webbapplikationer tack vare sitt användarvänliga gränssnitt och stora bibliotek med signaturer.

Funktioner

Med WhatWeb kan du uppnå följande:

  • Fingeravtryck av webbapplikationer – Bestäm vilka programvaror och teknologier, såsom webbservrar, ramverk och innehållshanteringssystem (CMS), som användes vid utvecklingen av webbapplikationen.
  • Upptäckt av specifika komponenter – Genom att analysera HTTP-rubriker, HTML-kod och JavaScript-filer kan WhatWeb identifiera specifika plugins, moduler och versioner, vilket hjälper till med sårbarhetsanalys och exploatering.
  • Rekognosering och enumerering – För att få viktig information om målens infrastruktur och teknikstack genomför WhatWeb rekognosering och enumerering av webbapplikationer.
  • Anpassningsbara skanningsalternativ – Med WhatWeb:s anpassningsbara skanningsfunktioner kan användare fastställa exkluderingskriterier, ange måladresser och ändra skanningsintensitet för att möta sina unika behov.
  • Säkerhetstestning av webbapplikationer – WhatWeb erbjuder insikter i målens teknologiska stack och potentiella sårbarheter, vilket gör det till ett användbart verktyg för säkerhetsexperter och etiska hackare involverade i säkerhetstestning av webbapplikationer.

```