Wordpress: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Wordpress har blivit en av världens populäraste CMS ( ''Content Management System'', CMS ) ,dvs Innehållshanteringssystem. Till wordpress finns en stor marknad av plugins och themad. Det som krävs för att köra Wordpress är en PHP och MySQL / MariaDB. En vanlig konfiguration är just LAMP som står för Linux Apache MySQL / MariaDB PHP. ==== Bra tillbehör till WordPress ==== WP-CLI När man administratera en mängd word press installationer, så är wp cl...')
(Ingen skillnad)

Versionen från 24 september 2023 kl. 07.17

Wordpress har blivit en av världens populäraste CMS ( Content Management System, CMS ) ,dvs Innehållshanteringssystem. Till wordpress finns en stor marknad av plugins och themad. Det som krävs för att köra Wordpress är en PHP och MySQL / MariaDB. En vanlig konfiguration är just LAMP som står för Linux Apache MySQL / MariaDB PHP.

Bra tillbehör till WordPress

WP-CLI

När man administratera en mängd word press installationer, så är wp cli ett måste. Med wp cli kan man updatera en word press installation direkt ifrån terminalen. Man kan även reseta lösenord och lägga till nya användare.

Wordpress plugin

Till word press finns en stor mängd plug in för olika funktioner.

Wordress plugin