Zorin

Från Wiki.linux.se
Version från den 30 juli 2023 kl. 08.53 av Admin (diskussion | bidrag)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Zorin OS är en Linux-distribution baserad på Ubuntu. Den använder en GNOME 3 oc.h XFCE 4-skrivbordsmiljö som standard, även om skrivbordet är kraftigt anpassat för att hjälpa användare att enkelt övergå från Windows och macOS,.Wine och PlayOnLinux stöds, vilket gör att användare kan köra kompatibel Windows-programvara, som Microsoft Office. Dess skapare har tre gratisversioner av operativsystemet och säljer en professionell utgåva.

Zorin OS är helt grafiskt, med ett grafiskt installationsprogram. För stabilitet och säkerhet följer den de långsiktiga versionerna av Ubuntus huvudsystem. Den använder sina egna programvaruförråd samt Ubuntus förråd. Dessa förråd är tillgängliga via de vanliga kommandona apt-get eller apt installation via Linux-terminalen, eller en GUI-baserad mjukvaruhanterare som ger en appbutiksliknande upplevelse för användare som inte vill använda terminalen.

OS kommer också med ett antal skrivbordslayouter eller teman för att ändra skrivbordsmiljön. Teman låter användare ändra gränssnittet så att det liknar Microsoft Windows, macOS eller Ubuntu och gör att gränssnittet är bekant oavsett vilket tidigare system en användare har kommit ifrån. Som med alla GNOME-baserade skrivbordsmiljöer, kan skrivbordets utseende och känsla ändras med GNOME-tillägg.

Zorin OS finns flera i olika version en Pro version kostar ca $30 och en version anpassad för lite äldre datorer.

Akutell version :16.3

Zorin Hemsida