Beff

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök

BeEF (Browser Exploitation Framework)

BeEF (Browser Exploitation Framework) används för att testa webbläsarsäkerhet. För att utvärdera säkerhetshållningen hos webbläsare och deras tillägg fokuserar det på att utnyttja sårbarheter inom dem.

Det erbjuder en mängd funktioner och funktionaliteter, såsom stöd för anpassade moduler och tillägg, klient-side exploatering, cross-site scripting (XSS) testning, utveckling av kommando- och kontrollinfrastruktur samt webbläsarfingeravtryck.

BeEF är ett användbart verktyg för säkerhetsexperter och etiska hackare involverade i säkerhetstestning av webbapplikationer, särskilt när det gäller att utvärdera webbläsarsäkerhet och minska klient-side säkerhetshot.

Funktioner

Med BeEF kan du uppnå följande:

  • Exploatering av webbläsarsårbarheter – För att utvärdera en webbläsares säkerhetshållning tillåter BeEF dig att bedöma sårbarheter som finns i webbläsarna, inklusive i deras tillägg och plugins.
  • Kommando och kontroll – Med BeEF kan testare sätta upp ett kommando- och kontrollsystem för att kommunicera med hackade webbläsare, utföra instruktioner och hämta privat data.
  • Cross-Site Scripting (XSS) testning – BeEF underlättar testning av XSS-sårbarheter genom att infoga skadliga skript i webbplatser och övervaka hur de riktade webbläsarna beter sig.
  • Webbläsarfingeravtryck – BeEF används för att fingeravtrycka och profilera webbläsare, erhålla detaljer om deras versioner, konfigurationer och installerade plugins. Denna information kan sedan användas för att stödja riktade attacker och rekognosering.
  • Utveckling av anpassade moduler – BeEF underlättar skapandet av anpassade moduler och tillägg, vilket ger testare möjlighet att lägga till nya funktioner och skräddarsy attacker för att möta särskilda behov. Detta ökar BeEF:s anpassningsförmåga och effektivitet i säkerhetstestning.https://www.kali.org/tools/beef-xss/