AVX-512 VBMI2: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'AVX-512 VBMI2 (Advanced Vector Extensions 512 Vector Bit Manipulation Instructions 2) är en utökning av AVX-512-instruktionssatsen som är utformad för att förbättra bitmanipuleringsmöjligheterna för vektoroperationer. Den är avsedd att användas i moderna processorarkitekturer och kan vara särskilt användbar för applikationer som kräver intensiv bearbetning av bitar och vektoroperationer, såsom kryptografi, komprimering och vissa typer av signalbehandling....')
(Ingen skillnad)

Versionen från 10 december 2023 kl. 08.41

AVX-512 VBMI2 (Advanced Vector Extensions 512 Vector Bit Manipulation Instructions 2) är en utökning av AVX-512-instruktionssatsen som är utformad för att förbättra bitmanipuleringsmöjligheterna för vektoroperationer. Den är avsedd att användas i moderna processorarkitekturer och kan vara särskilt användbar för applikationer som kräver intensiv bearbetning av bitar och vektoroperationer, såsom kryptografi, komprimering och vissa typer av signalbehandling.

AVX-512 VBMI2 inkluderar nya instruktioner som kan utföra olika bitmanipuleringsoperationer, inklusive bitvis AND, OR, XOR och NOT, på data i vektorregister. Dessa instruktioner är utformade för att hjälpa till att effektivisera bearbetning av bitar i stora datamängder, vilket kan leda till förbättrad prestanda för specifika applikationer som utnyttjar dessa funktioner.

Denna instruktionssats är en del av den kontinuerliga utvecklingen av SIMD (Single Instruction, Multiple Data) instruktioner som syftar till att öka datorkraften och effektiviteten för parallella beräkningar på moderna processorer. Processorer som stöder AVX-512 VBMI2 kan använda dessa instruktioner för att utföra bitmanipuleringsuppgifter på vektorer med 512 bitar samtidigt, vilket kan vara betydelsefullt för prestanda och genomströmning i lämpliga applikationer.