Meddelandeapparna: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ingen redigeringssammanfattning
 
Rad 41: Rad 41:


==== [[Skype]] ====
==== [[Skype]] ====
I know listing a Microsoft product is not a good idea. But Skype is one of the most popular messaging services for desktop. Even with Microsoft Teams around, Skype is one of the choices for many users, personal and business.
Men Skype är en av de mest populära meddelandetjänsterna för stationära datorer. Även med Microsoft Teams runt, är Skype ett av valen för många användare, privatpersoner och företag.


You get a Snap package for Skype's desktop client. If you’re still not sure what to do, you can read my tutorial on how to install Skype in Ubuntu for clarification.
Du får ett Snap-paket för Skypes skrivbordsklient. Om du fortfarande inte är säker på vad du ska göra kan du läsa min handledning om hur du installerar Skype i Ubuntu för förtydligande.


Furthermore, it works pretty great and integrates well in most Linux desktop environments
Dessutom fungerar det ganska bra och integreras bra i de flesta Linux-skrivbordsmiljöer


==== [[Signal]] ====
==== [[Signal]] ====

Nuvarande version från 20 september 2023 kl. 05.08

AWS Wick

Wickr var ett hyfsat populärt alternativ för både privatpersoner och företag. Nu när det är en del av AWS-erbjudanden, skulle det bäst passa användare som använder AWS-tjänster och föredrar att använda dem.

Den har end-to-end-kryptering som de flesta andra, och ger avancerade säkerhetsfunktioner för ditt företag/team.

Discord

Discord är en allt-i-ett-plattform för lag och individer. Du kan bara umgås med dina vänner medan du delar din skärm, gå med i ett videokonferenssamtal eller röstsamtal.

När du skapar din egen Discord-server (gratis), kan du justera massor av saker i den med hjälp av Discord-bots. Till skillnad från vissa andra är det ett roligt alternativ med många funktioner.

Element

Element är ett av de bästa Slack-alternativen med öppen källkod som du kan använda på Linux.

Oavsett om det är för din personliga användning eller professionell användning med samarbetsmöjligheter, är Element ett bra alternativ. Det tar ett decentraliserat tillvägagångssätt. Så du kan använda den offentliga Matrix-servern eller välja att köpa premiumservrar. Du kan till och med vara värd för det själv om du vill.

Du kan också utforska andra Matrix-klienter om du föredrar decentraliserad meddelandehantering

Jami

Jami är en decentraliserad end-to-end krypterad meddelandeplattform med öppen källkod. Du kan sms:a, gå med i ett röstsamtal och initiera ett videosamtal också.

Du behöver inte dela någon personlig information för att komma igång. Skapa bara ett användarnamn att gå med och dela det tillsammans med dina kollegor eller vänner för att ansluta

Rocket.Chat

Ännu ett slack alternativ med öppen källkod, potentiellt en av de bästa meddelandeapparna som finns tillgängliga för Linux.

Den är perfekt anpassad för arbete och teamkommunikation. Utöver de nödvändiga funktionerna kan du välja om du vill vara värd för det själv eller välja en premium-värdplan.

Användarupplevelsen är imponerande, och den har de flesta av de väsentliga funktionerna för en Linux-användare.

Session

Session är ännu en intressant app som råkar vara en signalgaffel.

Session fokuserar på integritet och kräver inget telefonnummer för att använda tjänsten. Så om du vill ha något sådant för ditt personliga bruk är Session perfekt.

Slack

Slack är omåttligt populärt. Det är mer lämpligt för nystartade företag, små och stora företag.

Även om det inte är en öppen källkodsapplikation är det en av de mest populära go-to-teamkommunikationsapparna som också tillhandahåller inbyggt Linux-stöd.

Det innehåller också massor av tredjepartsintegrationer. På så sätt kan du se Dropbox-filer, se Trello-kort etc. Till och med GitHub kan integreras i Slack så att du får besked om nya commits.

Skype

Men Skype är en av de mest populära meddelandetjänsterna för stationära datorer. Även med Microsoft Teams runt, är Skype ett av valen för många användare, privatpersoner och företag.

Du får ett Snap-paket för Skypes skrivbordsklient. Om du fortfarande inte är säker på vad du ska göra kan du läsa min handledning om hur du installerar Skype i Ubuntu för förtydligande.

Dessutom fungerar det ganska bra och integreras bra i de flesta Linux-skrivbordsmiljöer

Signal

Signal är ett populärt WhatsApp-alternativ känt för sin integritetsförsta tillvägagångssätt. Du får en inbyggd Linux-skrivbordsklient.

Signal erbjöd alltid en stationär app för Linux, även när den inte var lika populär. Så det är ett ganska bra val för många Linux-användare.

Telegram

Telegram är ännu en populär meddelandeapp som delvis är öppen källkod (kolla GitHub) och en integritetsfokuserad meddelandeapplikation som är tillgänglig för alla stationära plattformar och mobila operativsystem och därmed kan betecknas som en äkta plattformsoberoende applikation.

Det är också ett mycket populärt alternativ till WhatsApp, så om du är på jakt efter att ersätta WhatsApp med en meddelandetjänst som stöder Linux kan du satsa på Telegram.

Viber

Viber är mer av ett alternativ till Skype. Det ger text-, ljud- och videochattalternativ. Det är inte ett lämpligt alternativ för integritetsfokuserade användare, men det är ett användbart alternativ för Linux-användare.

Med en inbyggd Linux-klient är Viber ett anständigt alternativ. Inga överraskningar att din chatthistorik är synkroniserad mellan skrivbordet och mobilappen (som i Telegram och Skype).

Den integreras också bra med de flesta skrivbordsmiljöer, inklusive GNOME. Du kan använda AppImage-filen eller installera .deb/.rpm-paketen.

Wire

Wire är ett imponerande alternativ för sitt moderna, rena gränssnitt och fokus på integritet. Med end-to-end-kryptering för text, ljud och video, presenterar Wire sig själv som den ultimata appen för privata meddelanden.

Du kan använda den för personligt bruk eller för ditt team/företag. Så det är också ett alternativ med öppen källkod till Slack – om du letar. Du kan hitta den listad i mjukvarucentret; men du kan också kolla in dess GitHub-utgåvor för den senaste versionen.Denna lista är baserad på det nämns i artikel på https://itsfoss.com/best-messaging-apps-linux/