MenuetOS: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'MenuetOS är ett operativsystem för PC, skrivet helt i assemblerspråk (64bit och 32bit). Funktionerna inkluderar förebyggande och multitasking i realtid med stöd för flera processorer och grafiskt användargränssnitt. Menuet64 släpps under Licens och Menuet32 under GPL. Menuet stöder både 64 och 32 bitars x86 assembly programmering för mindre, snabbare och mindre resurshungriga applikationer. Menuet är inte baserat på andra operativsystem och har inte heller...')
 
Ingen redigeringssammanfattning
Rad 6: Rad 6:


https://www.menuetos.net/
https://www.menuetos.net/
[[Kategori:Alternativa OS]]

Versionen från 15 november 2022 kl. 13.02

MenuetOS är ett operativsystem för PC, skrivet helt i assemblerspråk (64bit och 32bit). Funktionerna inkluderar förebyggande och multitasking i realtid med stöd för flera processorer och grafiskt användargränssnitt. Menuet64 släpps under Licens och Menuet32 under GPL. Menuet stöder både 64 och 32 bitars x86 assembly programmering för mindre, snabbare och mindre resurshungriga applikationer.

Menuet är inte baserat på andra operativsystem och har inte heller rötter inom UNIX eller POSIX-standarderna. Designmålet har varit att ta bort de extra lagren mellan olika delar av ett OS, vilket normalt komplicerar programmering och skapar buggar.

Menuets applikationsstruktur är inte specifikt reserverad för asm-programmering eftersom headern kan produceras med praktiskt taget vilket annat språk som helst. Den övergripande applikationsprogrammeringsdesignen är dock avsedd för 64/32 bitars asm-programmering. Menuet programmering är snabb och lätt att lära sig. Menuets responsiva GUI är lätt att hantera med assemblerspråk. Och Menuet64 kan köra Menuet32-applikationer.

https://www.menuetos.net/