Vector AES: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Intel CPU VAES (Vector AES) är en teknologi som introducerades i vissa Intel-processorer för att förbättra prestanda för AES (Advanced Encryption Standard) kryptering. AES är en vanlig krypteringsalgoritm som används för att skydda data och kommunikation i många olika applikationer, inklusive säkerhetsprotokoll, diskkryptering och nätverkssäkerhet. VAES utnyttjar SIMD (Single Instruction, Multiple Data) vektorinstruktioner för att accelerera AES-kryptering....')
(Ingen skillnad)

Versionen från 10 december 2023 kl. 08.43

Intel CPU VAES (Vector AES) är en teknologi som introducerades i vissa Intel-processorer för att förbättra prestanda för AES (Advanced Encryption Standard) kryptering. AES är en vanlig krypteringsalgoritm som används för att skydda data och kommunikation i många olika applikationer, inklusive säkerhetsprotokoll, diskkryptering och nätverkssäkerhet.

VAES utnyttjar SIMD (Single Instruction, Multiple Data) vektorinstruktioner för att accelerera AES-kryptering. Genom att använda vektorprocessorer kan VAES utföra flera AES-operationer samtidigt på data, vilket förbättrar krypteringsprestanda och minskar latensen. Detta är särskilt viktigt i tillämpningar som kräver snabb och effektiv kryptering, till exempel när du säkert överför data över nätverket eller när du krypterar data på en lagringsenhet.

Det är viktigt att notera att inte alla Intel-processorer har stöd för VAES. VAES är tillgängligt i vissa specifika processorarkitekturer och modeller. Om du planerar att använda VAES för att förbättra AES-krypteringsprestanda i din applikation, bör du kontrollera att din processor har stöd för denna funktion.