Webhandelssystem: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ingen redigeringssammanfattning
 
Rad 63: Rad 63:


[[Kategori:Webappar]]
[[Kategori:Webappar]]
[[Kategori:Webshoppar]]

Nuvarande version från 24 februari 2024 kl. 08.12

PHP

Nedanstående webbappar använder programmeringsspråket PHP

WooCommerce

Även om WooCommerce är en WordPress-plugin och inte en ren PHP-lösning, använder den PHP för backend-funktionalitet. WooCommerce är extremt populärt för e-handelssajter och erbjuder en mängd olika funktioner för att skapa och hantera en webbutik.

WooCommerce

Magento Open Source

Magento är en kraftfull e-handelsplattform som erbjuder en öppen källkodsversion känd som Magento Open Source (tidigare Magento Community Edition). Det är flexibelt och skalerbart och ger avancerade funktioner för stora och medelstora e-handelsföretag.

Magento

PrestaShop

PrestaShop är en annan populär öppen källkod e-handelsplattform som är byggd med PHP och MySQL. Den erbjuder ett brett utbud av funktioner, inklusive kataloghantering, orderhantering, betalningsgateway-integrationer och mer.

PrestaShop

OpenCart

OpenCart är en enkel och lättanvänd e-handelsplattform som är byggd med PHP och MySQL. Den är snabb att installera och konfigurera och erbjuder grundläggande e-handelsfunktioner för mindre och medelstora webbutiker.

OpenCart

osCommerce

osCommerce är en äldre men fortfarande användbar e-handelsplattform som har funnits sedan början av 2000-talet. Den är baserad på PHP och MySQL och erbjuder grundläggande e-handelsfunktioner samt ett stort urval av tillägg och teman.

osCommerce

Zen Cart

Zen Cart är en annan äldre e-handelsplattform som är baserad på osCommerce. Den erbjuder enkel installation och konfiguration samt en mängd tillägg och teman för att anpassa din webbutik.

Zen Cart

Andra programmeringsspråk

Här är några öppen källkod e-handelsplattformar som inte är baserade på PHP och kan köras på Linux:

Spree Commerce

Spree är en öppen källkod e-handelsplattform som är byggd med Ruby on Rails. Den erbjuder en flexibel och skalbar arkitektur och kan anpassas för att passa olika affärsbehov.

Spree Commerce

Saleor

Saleor är en modern e-handelsplattform som är byggd med Python och Django. Den har en modulär och flexibel arkitektur och erbjuder avancerade funktioner för att bygga kraftfulla e-handelswebbplatser.

Saleor

Broadleaf Commerce

Broadleaf är en e-handelsplattform som är byggd med Java och Spring Framework. Den erbjuder en flexibel och utbyggbar arkitektur och kan anpassas för att stödja olika affärsmodeller och branscher.

Broadleaf Commerce

Shopware

Shopware är en populär e-handelsplattform som är byggd med PHP, men den har också en version (Shopware 6) som är baserad på Symfony Framework och kan köras på Linux. Den erbjuder avancerade funktioner och en användarvänlig administratörspanel för att hantera webbutiker.

Shopware

Reaction Commerce

Reaction är en modern e-handelsplattform som är byggd med Node.js och Meteor Framework. Den har en modulär och skalbar arkitektur och erbjuder avancerade funktioner för att bygga e-handelswebbplatser och applikationer.

Reaction Commerce