BlendOS 2

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök

blendOS är ett oföränderligt operativsystem. Men till skillnad från alla andra oföränderliga operativsystem, låter det dig installera systempaket normalt, tack vare ett överlagringssystem, som också låter dig gå tillbaka till befintliga ögonblicksbilder.

Använda Android appar

Installera Android-appar från dina favoritappbutiker som F-Droid och Aurora Store, och använd dem som inbyggda Linux-appar, även med NVIDIA GPU:er. Detta skulle också vara extremt användbart för Android-apputvecklare som enkelt kan testa sina appar i Android Studio som om de vore inbyggda Linux-appar.

Appar från valfri distribution

Du kan använda vilken som helst av de hundratusentals appar från vilken som helst av distributionerna (Arch, Fedora, Ubuntu) som stöds av blendOS.

Använd webappar

Använd helt enkelt blendOS som ett webboperativsystem och installera och använd webbappar precis som skrivbordsappar. Du kan också skicka in dina egna appar till webbutiken.

Använd valfri pakethanterare direkt

Du kan använda apt, dnf-3, pacman och yay alla tillsammans från det enda blendOS-skalet, precis som du skulle använda dem på deras ursprungliga distributioner (Ubuntu, Fedora respektive Arch).

Skrivmiljörer som stöds

GNOME och KDE Plasma är de officiellt stödda skrivbordsmiljöerna och vi har separata ISO:er för dem, men det kommer att bli väldigt enkelt för dig att skicka in din egen remix av blendOS, med en skrivbordsmiljö eller fönsterhanterare som du väljer.

Få åtkomst till installerade appar i behållare från basoperativsystemet

Skapa en distrobehållare enkelt, installera en app där och du kan också komma åt den från ditt basoperativsystem. Och så är fallet för alla installerade binärer.

Installera en DE precis som du skulle göra på Arch

Alla paket, inklusive skrivbordsmiljörer, installeras i en /usr-överlagring. Så du rör inte det huvudsakliga rotfilsystemet.

Ladda hem blend OS

GNOME ISO : https://sourceforge.net/projects/blendos/files/23.04-1/GNOME/blendOS-2023.04.22-x86_64-gnome.iso/download

KDE ISO: https://sourceforge.net/projects/blendos/files/23.04-1/Plasma/blendOS-2023.04.22-x86_64-plasma.iso/download