Elementary OS

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Elementary OS är en Linux-distribution som prioriterar användarvänlighet och ett estetiskt tilltalande grafiskt gränssnitt. Den baseras på Ubuntu, vilket medför fördelar som ett omfattande mjukvaruförråd och stabil grund, men skiljer sig genom sin unika skrivbordsmiljö känd som Pantheon. Pantheon är designad för att vara minimalistisk och intuitiv, med ett utseende som ofta jämförs med macOS på grund av sin renhet och fokus på användningseffektivitet.

Elementary OS inkluderar en uppsättning standardapplikationer som är anpassade för att komplettera systemets estetik och filosofi, inklusive en e-postklient (Mail), en musikspelare (Music) och en filhanterare (Files). Projektets utvecklare lägger stor vikt vid integritet och säkerhet, och strävar efter att kontinuerligt leverera uppdateringar och säkerhetsförbättringar.

Detta system är känt för att vara lättviktigt och fungerar väl även på äldre hårdvara, vilket gör det till ett attraktivt val för de som vill ge nytt liv till äldre datorer med modern mjukvara. Elementary OS är även uppskattat bland användare som söker ett Linux-baserat alternativ till Windows eller macOS som är enkelt att använda utan behov av omfattande anpassningar.

Ladda

https://elementary.io/sv/docs/installation#download-elementary-os

Hemsida

https://elementary.io/sv/