EndeavourOS

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök

EndeavourOS

När den populära Arch-baserade distron Antergos avslutade sin körning i maj 2019 lämnade den en vänlig och extremt hjälpsam gemenskap bakom sig. Inom några dagar efter tillkännagivandet valde Bryan Poerwoatmodjo idén att fortsätta communitykänslan på ett nytt forum som skulle bjuda in alla Arch- eller Arch-baserade Linux-användare till gruppen. Idén fick mycket entusiastisk respons, mer än tillräckligt för att han skulle få igång projektet.

För att undvika att projektet skulle bli ohanterligt beslutade vi i ett tidigt utvecklingsskede att tillhandahålla ett grundläggande system som ligger nära Arch Linux. Det är därför vi siktar på en Linux-användare med en mellanliggande kunskapsnivå som gillar att hantera ett system som behöver praktisk anpassning från början, med hjälp av vår främsta funktion: Vårt livfulla och vänliga community.

Linux.se omdöme

Inte testa denna distrubtion på skarp hårdvara utan bara kört VBOX maskin. Så kan inte bedöma hur distrubtioner fungera på skarp hårdvara, t.ex hur grafik, nätverk och liknade fungerar.

Det kommer som standard med Firefox som webläsare. Den har inte RPM eller DEB som pakethanterare, vi kan krångla till det en del. Eftersom program såsom chrome, skype och liknade kommer oftast i något av dessa paketformaten.

Även någon form av "appbutik" skulle göra denna distrubtion trevligare. GUI påmminet mycket om Windows , dvs en start knapp längst ner till vänster på skärmen.

EndeavourOS.png

Distrubtionens hemsida

https://endeavouros.com/

Ladda hem

86-x64 iso https://mirror.linux.pizza/endeavouros/iso/EndeavourOS_Cassini_neo_22_12.iso

För flera alternativ besök distrubtionens hemsida på :

https://endeavouros.com/latest-release/

Till distrubtionen finns en omfattade kunskapsbas som hittas på :

https://discovery.endeavouros.com/