Officepaktet

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Olika officepaktet som finns för Linux

Till Linux finns en mängd olika officepaktet , både såna som är gratis och såna kostar pengar.

Offline Office

Offlineoffice är bra för den som vill hålla sitt innehåll privat En dator som är offline kan inte läcka information på som en offline kopplad dator.

Applixware

Applixware är en kommersinell version av Office. Verka fortfarande ske en utveckling. Dock finns ingen öppen test licens.

Applixware

LibreOffice

LibreOffice är den stora office lösningen på Linux och andra öppen källkod operativsystem. LibreOffice hette ursprungligen Star Office, som köptes upp av SUN. SUN hade då kommersinell version Star office och en öppen källkods office. När Oracle köpte SUN, så valde folket bakom OpenOffice att hoppa av och starta eget , då som LibreOffice.

OnlyOffice

Ett officeprogram som utvecklas av ett tyskt företag.

OpenOffice

Projektet drivs numera av Apache. Har ett nära släktskap med LibreOffice . Projektet verka mera eller mindre ha somnat till förmån för LibreOffice.

Online Office

Online office är bra för den som kanske rör sej mellan många olika enheter, ena studen kanske man sitter vid en ipad med tangentbord och andra stunden kanske jobba med en linuxdator .

Microsoft 365

Microsoft 365 är den stora stjärnan ibland officeprogram. Offline versioen finns bara till Windows och Mac, Det finns knep och knåp så man kan köra Offline Office på Linux. Men räknar detta som exprimental övningar som vana användare kan hålla med.

Online version av Office kan dock användas lämplig webbläsare och ett microsoft konto

https://www.office.com/

Google

Har man en Gmail adress , så man precis som microsoft ett inbyggt office paktet kopplat till sitt google konto.

http://gmail.com