PDF Redigare

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Okular

Okular är snabb och full av funktioner. Denna programvara låter dig läsa PDF-dokument, serier och EPub-böcker, bläddra i bilder, visualisera Markdown-dokument och mycket mer. Okular har ett brett utbud av funktioner som gör att du enkelt kan hantera dina dokument. Dessa inkluderar att kommentera PDF-filer, markera och visa text, miniatyrpaneler och stöd för signaturer.

https://okular.kde.org/sv/

LibreOffice Draw

LibreOffice är en kontorssvit med öppen källkod utvecklad av The Document Foundation som är kompatibel med andra stora kontorssviter och tillgänglig på en mängd olika plattformar. Det är ett funktionsspäckat och moget produktivitetspaket för skrivbordet.

En av de ingående applikationerna i LibreOffice-sviten är LibreOffice Draw. Detta är en vektorgrafikredigerare och diagramverktyg. Den kan också utföra operationer på rastergrafik (pixlar) som fotografier. Med Draw kan användare skapa en mängd olika grafiska bilder. Programvaran kan också redigera PDF-filer även om dess funktioner är grundläggande.

LibreOffice ingår i det flesta linux distrubtioner.

https://www.libreoffice.org/

PDFsam Basic

PDFsam Basic (även känd som PDF Split and Merge) är en gratis och öppen källkod för plattformsoberoende skrivbordsapplikationer för att dela, slå samman, extrahera sidor, rotera och blanda PDF-dokument.

https://pdfsam.org/pdfsam-basic/