The map between BIOS drives and OS devices
4.3 Kartan mellan BIOS-enheter och OS-enheter
Om enhetskartan finns, läser GRUB-verktygen (som grub-probe, etc.) den för att mappa BIOS-enheter till OS-enheter. Denna fil består av rader som ser ut så här:
(device) file
device är en enhet som specificeras i GRUB-syntaxen (se Enhetssyntax), och file är en OS-fil, som normalt är en enhetsfil.
Historiskt sett användes enhetskartan eftersom GRUB-enhetsnamn behövde användas i konfigurationsfilen, och de härleddes från BIOS-enhetsnummer. Kartan mellan BIOS-enheter och OS-enheter kan inte alltid gissas korrekt: till exempel kommer GRUB att få fel ordning om du byter startsekvensen mellan IDE och SCSI i ditt BIOS.
Tyvärr är inte ens OS-enhetsnamn alltid stabila. Moderna versioner av Linux-kärnan kan undersöka enheter i en annan ordning från start till start, och prefixet (/dev/hd* kontra /dev/sd*) kan ändras beroende på vilket drivrutinsundersystem som används. Som ett resultat krävde enhetskartan frekventa ändringar på vissa system.
GRUB undviker detta problem nuförtiden genom att använda UUID:er eller filsystemetiketter när grub.cfg genereras, och vi rekommenderar att du gör detsamma för alla anpassade menyval du skriver. Om enhetskartan inte existerar, kommer GRUB-verktygen att anta en tillfällig enhetskarta automatiskt. Detta är ofta tillräckligt bra, särskilt i det vanliga fallet med system med en enda disk.
Enhetskartan är dock inte helt föråldrad ännu, och den används för att åsidosätta när den aktuella miljön skiljer sig från den vid start. Det vanligaste fallet är om du använder en partition eller ett logiskt volym som en disk för en virtuell maskin. Du kan lägga till kommentarer i filen om det behövs, eftersom GRUB-verktygen antar att en rad bara är en kommentar om det första tecknet är ‘#’.
Sidslut
Orginalhemsidan på Engelska :https://www.gnu.org/software/grub/manual/grub/html_node/Device-map.html#Device-map
Det här är en maskinöversättning av GNU-manualen till svenska. Om du hittar fel är vi tacksamma om du rapporterar dem via formuläret som finns på
https://www.linux.se/kontaka-linux-se/
Tack till Datorhjälp Stockholm som har sponsrat Linux.se med webserver.