Knoppix: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ingen redigeringssammanfattning
Rad 23: Rad 23:
Gimp , grafik program.   
Gimp , grafik program.   


Firefox webläsare
Firefox webläsare
 
 
==== Hemsida ====
 
https://www.knopper.net/knoppix/index-en.html


==== Download ====
==== Download ====

Versionen från 7 januari 2024 kl. 04.04

Knoppix körs direkt ifrån mediat som kan vara USB eller optisk media som CD / DVD. Här se vi firefox och gimp är ingång.

Knoppix

KNOPPIX är en sammanställning av GNU/Linux-mjukvara som kan köras från CD, DVD eller USB-minne med automatisk hårdvaruavkänning och stöd för många grafikkort, ljudkort, SCSI- och USB-enheter och annan kringutrustning. KNOPPIX kan anpassas och användas som ett produktivt Linux-system för skrivbordet, utbildnings-CD, räddningssystem eller som en plattform för kommersiella programvarudemonstrationer. Ingen installation på hårddisken är nödvändig. Tack vare transparent dekomprimering kan upp till 2 gigabyte av körbar programvara installeras på CD:n (mer än 9 gigabyte i "Maxi" Edition DVD).

Beskrivning

Knoppix är en distrubtion som kan användas på äldre maskiner eller på maskiner när man inte vill lämna några spår efter sej. Eftersom den inte installera sej på något lagringsmedia. Med knoppix följer en mängd verktyg och program t.ex Emacs, Gimp , LibreOffice.

Ett vanligt anvädnings område för knoppix är som räddningssticka, när man har en kraschad dator, så kan man via knoppix gå in och komma åt filerna.

Systemkrav

  • Intel/AMD-kompatibel CPU (från i486),
  • RAM: minst 200 MB för det grafiska skrivbordet, rekommenderas för arbete med olika kontorsprogram: minst 500 MB huvudminne,
  • Startbar CD/DVD-ROM-enhet (IDE/ATAPI/SATA, Firewire, USB), eller starta från USB-flashdisk,
  • Standard SVGA-kompatibelt grafikkort,
  • PS/2 eller USB standardmus.

Version

Senaste versionen är 9.1 daterad 2021-01-25 , det skall finnas en version 9.2 , men den verka aldrig kommit ut för download och utan bara sålts med en Tysk linuxtidning.

Program medföljer

Gimp , grafik program.

Firefox webläsare


Hemsida

https://www.knopper.net/knoppix/index-en.html

Download

http://ftp.uni-kl.de/pub/linux/knoppix-dvd/

Torrent Download

http://torrent.unix-ag.uni-kl.de/