Geary

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Geary är en modern och användarvänlig e-postklient utvecklad för GNOME-skrivbordet, en populär Linux-skrivbordsmiljö. Den är designad för att vara enkel och snygg, vilket gör att användare kan hantera sin e-post effektivt och utan krångel. Geary använder en konversationsvy som grupperar meddelanden i trådar, vilket gör det lättare att följa diskussioner.

Programmet är skrivet i programmeringsspråket Vala och använder webbteknik för att rendera e-postmeddelanden, vilket betyder att de ser ut och fungerar som på webben. Detta inkluderar stöd för HTML-e-post och inbäddade bilder. Geary är också integrerad med GNOMEs skrivbordsnotiser, vilket ger realtidsuppdateringar när nya e-postmeddelanden anländer.

Ett av huvudmålen med Geary är att vara snabb och responsiv, även när man hanterar stora mängder e-post. Detta uppnås genom effektiv databashantering och optimerad e-postsynkronisering. Geary stödjer de flesta populära e-posttjänster som Gmail, Yahoo! Mail och Outlook.com, samt andra IMAP-baserade e-postservrar.

Utvecklingen av Geary drivs av Yorba Foundation, en organisation som också har skapat andra öppen källkod-program som Shotwell, en fotohanterare. Geary är öppen källkod, vilket innebär att vem som helst kan granska källkoden, bidra till utvecklingen eller modifiera programmet för sina egna behov.

Gearys gränssnitt är minimalistiskt och fokuserar på att ge användaren en ren och störningsfri läsupplevelse. E-postklienten har grundläggande funktioner som sökning, mapphantering och stöd för e-postsignaturer. Dessutom fortsätter Geary att utvecklas, med regelbundna uppdateringar som förbättrar funktionalitet och användarupplevelse.

Geary är en e-postklient som erbjuder en rad funktioner för att hantera e-post på ett effektivt och användarvänligt sätt:

Funktioner

Konversationsvy

Geary organiserar e-postmeddelanden i trådar, vilket gör det enkelt att följa och hantera konversationer.

   

Full HTML-visning

Meddelanden som innehåller HTML och inbäddade bilder visas korrekt, vilket innebär att e-post ser ut som avsett av avsändaren.

   

Snabb sökfunktion

Geary tillåter användare att snabbt hitta e-postmeddelanden med en kraftfull och lättanvänd sökfunktion.

 Stöd för flera konton

Geary kan hantera flera e-postkonton, vilket gör det möjligt för användare att växla mellan olika e-postadresser.

   

Notifieringar i realtid

Integrerad med GNOME:s skrivbordsnotifikationer, informerar Geary användarna om nya e-postmeddelanden så snart de anländer.

   

Enkel kontosetup

Geary stödjer automatisk konfiguration för populära e-posttjänster som Gmail, Yahoo och Outlook.

   

Komposition av meddelanden

Geary erbjuder en enkel och ren textredigerare för att skriva e-post, med stöd för grundläggande formatering och bilagor.

   

Mapphantering

Användare kan skapa, redigera och radera mappar/etiketter för att organisera sina e-postmeddelanden effektivt.

   

Stöd för IMAP

Geary fungerar med alla IMAP-baserade e-posttjänster, vilket är standard för moderna e-postserverar.

Snabb och responsiv:

Utvecklad för att vara snabb även när man hanterar stora e-postmängder, tack vare effektiv databashantering och synkronisering.

  E-postsynkronisering

Geary synkroniserar automatiskt e-postmeddelanden, vilket håller användarens lokala vy i samklang med servern.

Enkel UI-design

Ett minimalistiskt och intuitivt användargränssnitt som gör det enkelt att navigera och använda programmet utan störningar.

Geary är utvecklat för att vara lättanvänt och fokuserar på att ge en smidig e-postupplevelse för sina användare. Dess öppna källkodsnatur innebär också att det ständigt utvecklas och förbättras av gemenskapen.

Länk till hemsida

Den officiella hemsidan för e-postklienten Geary är tillgänglig på GNOME-projektets wiki på följande URL: [1]