Pwdx: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki.linux.se
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med '== pwdx - Rapportera nuvarande arbetskatalog för en process == === NAMN === pwdx - rapportera nuvarande arbetskatalog för en process === SYNOPSIS === pwdx pid ... === BESKRIVNING === Kommandot `pwdx` rapporterar den nuvarande arbetskatalogen för en eller flera processer som specificeras med deras process-ID (PID). === ALTERNATIV === Kommandot `pwdx` har inga speciella alternativ utöver att ange en eller flera PID. === EXEMPEL === Här är några praktiska exempe...')
 
(Ingen skillnad)

Nuvarande version från 29 maj 2024 kl. 07.37

pwdx - Rapportera nuvarande arbetskatalog för en process

NAMN

pwdx - rapportera nuvarande arbetskatalog för en process

SYNOPSIS

pwdx pid ...

BESKRIVNING

Kommandot `pwdx` rapporterar den nuvarande arbetskatalogen för en eller flera processer som specificeras med deras process-ID (PID).

ALTERNATIV

Kommandot `pwdx` har inga speciella alternativ utöver att ange en eller flera PID.

EXEMPEL

Här är några praktiska exempel som visar hur du kan använda `pwdx`-kommandot:

  • För att rapportera den nuvarande arbetskatalogen för en process med PID 1234:

pwdx 1234

  • För att rapportera den nuvarande arbetskatalogen för flera processer:

pwdx 1234 5678 91011

SKILLNADER MELLAN macOS OCH LINUX

Det finns några skillnader att tänka på när man använder `pwdx` på macOS jämfört med Linux:

Tillgänglighet: Kommandot `pwdx` är tillgängligt på de flesta Linux-distributioner som en del av `psmisc`-paketet. På macOS finns inte `pwdx` som standard. Istället kan liknande funktionalitet uppnås med andra kommandon eller skript.

Alternativ på macOS: Eftersom `pwdx` inte är tillgängligt på macOS som standard, kan man använda kommandon som `lsof` eller `procinfo` (om tillgängligt) för att hämta liknande information.

Exempel på att använda `lsof` på macOS:

  • För att visa öppna filer för en process och hitta arbetskatalogen:

lsof -p 1234 | grep cwd

Det är alltid bra att konsultera `man`-sidan för `pwdx` på din specifika plattform för att se vilka alternativ och funktioner som är tillgängliga och hur de används.

FELSÖKNING

Om du får ett felmeddelande när du använder `pwdx`, kontrollera följande:

Att du använder rätt syntax och anger giltiga PID. Att processerna du försöker fråga existerar och är tillgängliga. Att du har nödvändiga behörigheter för att fråga processernas information.

SE ÄVEN

  • ps - rapportera en översikt över nuvarande processer.
  • pgrep - hitta eller signalera processer baserat på namnmönster.
  • lsof - lista öppna filer.

FÖRFATTARE

Originalförfattarna till `psmisc`-paketet som innehåller `pwdx` är Werner Almesberger, Craig Small och andra bidragsgivare.

KOLOFON

Denna sida är en del av psmisc (Små verktyg som använder /proc-filsystemet) projektet. Information om projektet finns på ⟨https://gitlab.com/psmisc/psmisc⟩. Om du har en buggrapport för denna manualsida, se ⟨https://gitlab.com/psmisc/psmisc/issues⟩. Denna sida erhölls från projektets uppströms Git-repository ⟨https://gitlab.com/psmisc/psmisc.git⟩ den 2023-12-22. (Vid den tiden var datumet för den senaste commit som hittades i repositoryn 2023-11-14.) Om du upptäcker några renderingsproblem i denna HTML-version av sidan, eller om du tror att det finns en bättre eller mer uppdaterad källa för sidan, eller om du har korrigeringar eller förbättringar av informationen i denna KOLOFON (som inte är en del av den ursprungliga manualsidan), skicka ett e-postmeddelande till man-pages@man7.org.