Alla offentliga loggar
Hoppa till navigering
Hoppa till sök
Kombinerad visning av alla tillgängliga loggar för Wiki.linux.se. Du kan avgränsa sökningen och få färre träffar genom att ange typ av logg, användarnamn (skiftlägeskänsligt), eller berörd sida (också skiftlägeskänsligt).
(nyaste | äldsta) Visa (50 nyare | 50 äldre) (20 | 50 | 100 | 250 | 500)- 25 juni 2024 kl. 06.36 Admin diskussion bidrag skapade sidan Cool Retro Term (Skapade sidan med '= Cool Retro Term: Ett Terminalemuleringsprogram med Retrostil = '''[https://github.com/Swordfish90/cool-retro-term Cool Retro Term]''' är ett av de mest visuellt tilltalande terminalemuleringsprogrammen som finns tillgängligt för Unix-liknande operativsystem. Med sitt unika retroinspirerade gränssnitt som påminner om gamla CRT-skärmar, erbjuder Cool Retro Term en kombination av estetik och funktionalitet som gör det till ett populärt val bland nostalgiska anvä...') Märke: Visuell redigering: Växlade
- 25 juni 2024 kl. 06.32 Admin diskussion bidrag skapade sidan Yakuake (Skapade sidan med '= Yakuake: Ett Kraftfullt och Snabbt Terminalemuleringsprogram = '''[https://apps.kde.org/yakuake/ Yakuake]''' är ett av de mest flexibla och användarvänliga terminalemuleringsprogrammen som finns tillgängligt för Unix-liknande operativsystem. Med sin omfattande uppsättning funktioner och unika "drop-down" gränssnitt har Yakuake blivit ett oumbärligt verktyg för systemadministratörer, utvecklare och tekniskt kunniga användare som behöver en snabb och mångsi...') Märke: Visuell redigering: Växlade
- 25 juni 2024 kl. 06.24 Admin diskussion bidrag skapade sidan Hyper (Skapade sidan med '= Hyper: Ett Modernt och Flexibelt Terminalemuleringsprogram = '''[https://hyper.is/ Hyper]''' är ett av de mest moderna och flexibla terminalemuleringsprogrammen som finns tillgängligt för Unix-liknande operativsystem. Med sin omfattande uppsättning funktioner och användarvänliga gränssnitt har Hyper blivit ett oumbärligt verktyg för systemadministratörer, utvecklare och tekniskt kunniga användare som behöver en effektiv och mångsidig terminal. Denna artik...') Märke: Visuell redigering: Växlade
- 25 juni 2024 kl. 06.17 Admin diskussion bidrag skapade sidan Terminator (Skapade sidan med '= Terminator: Ett Kraftfullt Terminalemuleringsprogram = Terminator är ett av de mest kraftfulla och flexibla terminalemuleringsprogrammen som finns tillgängligt för Unix-liknande operativsystem. Med sin omfattande uppsättning funktioner och användarvänliga gränssnitt har Terminator blivit ett oumbärligt verktyg för systemadministratörer, utvecklare och tekniskt kunniga användare som behöver en effektiv och mångsidig terminal. Denna artikel utforskar Termin...')
- 21 juni 2024 kl. 14.53 Admin diskussion bidrag skapade sidan Tor nätverk (Skapade sidan med '= Tor-nätverket: Funktion, Fördelar och Nackdelar = Tor (The Onion Router) är ett anonymitetsnätverk som är utformat för att skydda användarens identitet och integritet på internet. Tor gör det möjligt för användare att surfa på internet anonymt genom att dirigera trafik genom ett globalt nätverk av servrar. Här följer en detaljerad förklaring av hur Tor-nätverket fungerar, dess fördelar och nackdelar, samt vad man bör tänka på när man använder T...')
- 21 juni 2024 kl. 09.27 Admin diskussion bidrag skapade sidan Uptime (Skapade sidan med '== uptime - Visa systemets driftstid och belastning == `uptime` är ett kommandoradsverktyg som används för att visa hur länge systemet har varit igång, antalet aktiva användare och den aktuella systembelastningen. === NAMN === uptime - Visa systemets driftstid och belastning === SYNOPSIS === <code> uptime [alternativ] </code> === BESKRIVNING === `uptime` är ett kommandoradsverktyg som visar hur länge systemet har varit igång, antalet aktiva användare och den...')
- 21 juni 2024 kl. 09.10 Admin diskussion bidrag skapade sidan W (Skapade sidan med '== w - Visa information om inloggade användare och vad de gör == `w` är ett kommandoradsverktyg som används för att visa information om inloggade användare och deras aktiviteter på systemet. Verktyget visar även systemets driftstid och den aktuella belastningen. === NAMN === w - Visa information om inloggade användare och vad de gör === SYNOPSIS === <code> w [alternativ] [användarnamn] </code> === BESKRIVNING === `w` är ett kommandoradsverktyg som visar in...')
- 20 juni 2024 kl. 07.09 Admin diskussion bidrag skapade sidan XSStrik (Skapade sidan med '== XSStrike == XSStrike är ett sofistikerat verktyg för att upptäcka och utnyttja cross-site scripting (XSS). Det används för att testa säkerheten hos webbapplikationer genom att identifiera och utnyttja XSS-sårbarheter i webbapplikationer. För att hitta XSS-sårbarheter använder XSStrike en mängd olika metoder, såsom heuristisk analys, dynamisk kodanalys och statisk kodanalys. Efter att sårbarheter har upptäckts kan testare köra vilken JavaScript-kod som...')
- 20 juni 2024 kl. 07.07 Admin diskussion bidrag skapade sidan SQLNinja (Skapade sidan med '== SQLNinja == SQLNinja är specifikt utformat för att utnyttja SQL-injektionssårbarheter i webbapplikationer. SQLNinja möjliggör för testare att utvärdera säkerheten hos databasbackend för webbapplikationer genom att automatisera processen att hitta och utnyttja SQL-injektionssårbarheter. För att genomföra SQL-injektionsattacker erbjuder SQLNinja en mängd funktioner, såsom felbaserade, blinda och tidsbaserade metoder. SQLNinja är anpassningsbart för ol...')
- 20 juni 2024 kl. 07.05 Admin diskussion bidrag skapade sidan GoBuster (Skapade sidan med '== GoBuster == GoBuster är ett välkänt verktyg för brute-forcing av kataloger och filer, som används för rekognosering och testning av webbapplikationers säkerhet. Det försöker hitta dolda mappar och filer som kanske inte är uttryckligen refererade från webbapplikationens sidor genom att initiera ordboksbaserade attacker mot webbservrar. GoBusters mångsidighet för olika testscenarier härrör från dess kompatibilitet med flera protokoll, inklusive HTTP, H...') Märke: Visuell redigering: Växlade
- 20 juni 2024 kl. 07.02 Admin diskussion bidrag skapade sidan WhatWeb (Skapade sidan med 'Här är texten i MediaWiki-format: ```mediawiki == WhatWeb == WhatWeb är ett rekognoseringsverktyg som används för att enumerera och fingeravtrycka webbapplikationer. WhatWeb tillhandahåller användbara insikter om målens infrastruktur genom att analysera webbsidor för att identifiera de teknologier och mjukvaror som används i deras produktion. WhatWeb skannar HTTP-rubriker, HTML-kod och JavaScript-filer för att identifiera webbservrar, ramverk, CMS-plattform...') Märke: Visuell redigering: Växlade
- 20 juni 2024 kl. 06.59 Admin diskussion bidrag skapade sidan Hydra (Skapade sidan med '== Hydra == Hydra är ett kraftfullt och anpassningsbart lösenordsknäckningsverktyg som fungerar med flera olika protokoll och tjänster. Det specialiserar sig på att använda användarnamn- och lösenordskombinationer med ordboksbaserade och brute-force-metoder för att återställa lösenord. Det stöder en mängd olika protokoll inklusive FTP, HTTP, HTTPS, SMB, SSH, Telnet och många fler. Detta gör det idealiskt för en mängd olika säkerhetstestningsscenarier...')
- 20 juni 2024 kl. 06.53 Admin diskussion bidrag skapade sidan Beff (Skapade sidan med '== BeEF (Browser Exploitation Framework) == BeEF (Browser Exploitation Framework) används för att testa webbläsarsäkerhet. För att utvärdera säkerhetshållningen hos webbläsare och deras tillägg fokuserar det på att utnyttja sårbarheter inom dem. Det erbjuder en mängd funktioner och funktionaliteter, såsom stöd för anpassade moduler och tillägg, klient-side exploatering, cross-site scripting (XSS) testning, utveckling av kommando- och kontrollinfrastruk...')
- 20 juni 2024 kl. 06.34 Admin diskussion bidrag skapade sidan DirBuster (Skapade sidan med '== DirBuster == DirBuster är ett säkerhetsverktyg för webbapplikationer som hittar dolda filer och kataloger på webbservrar. Det initierar en ordboksbaserad brute-force-attack mot målwebbservern, och försöker lokalisera filer och kataloger som inte är direkt länkade från sidorna i webbapplikationen. DirBuster är användbart för att hitta dolda resurser tack vare sin omfattande ordbok som täcker vanliga kataloger och filnamn. DirBuster hjälper säkerhetse...') Märke: Visuell redigering: Växlade
- 20 juni 2024 kl. 06.25 Admin diskussion bidrag skapade sidan Wfuzz (Skapade sidan med '== Wfuzz == Wfuzz är ett mångsidigt verktyg som används för att knäcka lösenord för webbapplikationer. Det kan brute-force:a autentisering baserat på formulär och är expert på att hitta dolda resurser som filer och mappar. Wfuzz hjälper testare att hitta brister i inmatningsvalidering och autentiseringssystem genom att bombardera målwebbapplikationen med många förfrågningar som innehåller olika payloads. Förutom att stödja några HTTP-metoder, såso...')
- 20 juni 2024 kl. 06.23 Admin diskussion bidrag skapade sidan Aircrack-ng (Skapade sidan med '== Aircrack-ng == Aircrack-ng är en komplett svit för testning av Wi-Fi-säkerhet som fokuserar på lösenordsknäckning och paketfångst. Det är ett användbart verktyg för att utvärdera säkerheten hos trådlösa nätverk. === Funktioner === Med Aircrack-ng kan du uppnå följande: * '''Testning av Wi-Fi-nätverkssäkerhet''' – Hitta brister och sårbarheter och genomför en grundlig utvärdering av säkerheten hos Wi-Fi-nätverk. * '''Paketsniffning''' – S...')
- 20 juni 2024 kl. 06.21 Admin diskussion bidrag skapade sidan WPScan (Skapade sidan med '== WPScan == WPScan är en öppen källkods säkerhetslösning för WordPress som skannar fjärrinstallationer av WordPress för sårbarheter eller säkerhetsbrister. Skriven i Ruby använder WPScan en sårbarhetsdatabas för att undersöka målsystemet efter kända sårbarheter. Det skannar efter säkerhetsbrister i WordPress-teman och plugins som kan tillåta hackare att infiltrera din webbplats. WPScan visar detaljerade resultat om målvärden inklusive WordPress-ve...')
- 20 juni 2024 kl. 06.20 Admin diskussion bidrag skapade sidan Metasploit Framework (Skapade sidan med 'Här är texten i MediaWiki-format: ```mediawiki == Metasploit Framework == Metasploit, utvecklat och underhållet av Rapid7, är ett kraftfullt verktyg med öppen källkod som används av säkerhetsteam för att genomföra penetrationstester och upptäcka underliggande sårbarheter, med målet att hantera risker. Metasploit Framework erbjuder en uppsättning verktyg för att kartlägga nätverk, identifiera potentiella sårbarheter och genomföra attacker på fjärrv...')
- 20 juni 2024 kl. 06.18 Admin diskussion bidrag skapade sidan SQLMap (Skapade sidan med '== SQLMap == SQLMap är ett robust penetrationstestningsverktyg som fokuserar på att upptäcka SQL-injektionssårbarheter i webbapplikationer. Genom att automatisera processen att hitta SQL-injektionssårbarheter i måldatabaser och webbsidor kan testare bedöma applikationens säkerhetssituation och vidta åtgärder för att förbättra databassäkerheten. SQLMap är anpassningsbart för en mängd olika miljöer eftersom det stöder flera databashanteringssystem, ink...')
- 20 juni 2024 kl. 06.17 Admin diskussion bidrag skapade sidan Nikto (Skapade sidan med 'Här är texten i MediaWiki-format: ```mediawiki == Nikto == Nikto är en öppen källkods webserver-skanner som utför omfattande tester för att hitta möjliga säkerhetsbrister. Dess syfte är att söka igenom webservrar efter sårbarheter och konfigurationsfel. Nikto skannar efter sårbara filer eller kataloger, föråldrade serverkomponenter, osäkra HTTP-rubriker och andra säkerhetsbrister. Det kan användas i olika online-miljöer eftersom det stöder flera pr...')
- 20 juni 2024 kl. 06.15 Admin diskussion bidrag skapade sidan OWASP ZAP (Skapade sidan med '== OWASP ZAP (Zed Attack Proxy) == OWASP ZAP (Zed Attack Proxy) är en mycket använd webbläsarsäkerhetsskärare som används för att upptäcka underliggande säkerhetsbrister i webbapplikationer under utveckling och testning. Det erbjuder en mängd skanningsmöjligheter för att identifiera vanliga sårbarheter som SQL-injektion och cross-site scripting (XSS), samt assisterar säkerhetsexperter i att identifiera och minska potentiella hot. ZAP möjliggör också m...')
- 20 juni 2024 kl. 06.11 Admin diskussion bidrag skapade sidan Burpe site (Skapade sidan med 'Burpe site är ett välkänt verktyg för penetrationstestning av webbapplikationer, särskilt utvecklat för att bedöma säkerheten hos webbapplikationer. Med hjälp av sitt proxyverktyg kan användare inspektera och ändra förfrågningar och svar i realtid genom att avlyssna och modifiera HTTP/S-kommunikation mellan en webbläsare och den avsedda applikationen. Skannerns automatiska upptäckt av vanliga sårbarheter som SQL-injektion och cross-site scripting (XSS) m...')
- 14 juni 2024 kl. 13.12 Admin diskussion bidrag skapade sidan Apk add (Skapade sidan med '== apk add - Installera paket i Alpine Linux == `apk add` är ett kommandoradsverktyg som används för att installera paket i Alpine Linux. Det erbjuder många alternativ för att hantera installation av paket och deras beroenden. === NAMN === apk add - Installera paket i Alpine Linux === SYNOPSIS === <code> apk add [alternativ] paket... </code> === BESKRIVNING === `apk add` är ett kommandoradsverktyg som används för att installera paket i Alpine Linux. Verktyget...')
- 14 juni 2024 kl. 12.52 Admin diskussion bidrag skapade sidan Apk-policy (Skapade sidan med '== apk policy - Hantera paketpolicy i Alpine Linux == `apk policy` är ett kommandoradsverktyg som används för att visa och hantera policyer för paket i Alpine Linux. Det används för att få information om vilka paketversioner som är installerade och tillgängliga i olika repositories. === NAMN === apk policy - Hantera paketpolicy i Alpine Linux === SYNOPSIS === <code> apk policy [alternativ] paket... </code> === BESKRIVNING === `apk policy` är ett kommandorads...')
- 14 juni 2024 kl. 12.08 Admin diskussion bidrag skapade sidan Snapd (Skapade sidan med '== snapd - Snapd daemon för hantering av Snap-applikationer == `snapd` är en bakgrundsprocess som hanterar Snap-applikationer på Linux-system. Den ansvarar för att installera, uppdatera, och ta bort snaps, samt att hantera deras beroenden och säkerhetskonfigurationer. === NAMN === snapd - Snapd daemon för hantering av Snap-applikationer === SYNOPSIS === <code> snapd [alternativ] </code> === BESKRIVNING === `snapd` är en daemon som körs i bakgrunden och hantera...')
- 14 juni 2024 kl. 11.59 Admin diskussion bidrag skapade sidan Snapcraft.yaml (Skapade sidan med '== snapcraft.yaml - Konfigurationsfil för Snap-applikationer == `snapcraft.yaml` är en konfigurationsfil som används för att definiera hur en Snap-applikation byggs och paketeras. Den innehåller all nödvändig information för att skapa en Snap, inklusive metadata, bygginstruktioner och beroenden. === NAMN === snapcraft.yaml - Konfigurationsfil för Snap-applikationer === SYNOPSIS === <code> name: applikationsnamn version: 'version' summary: Kort beskrivning av a...')
- 14 juni 2024 kl. 11.53 Admin diskussion bidrag skapade sidan Snapcraft (Skapade sidan med '== snapcraft - Verktyg för att skapa snaps == `snapcraft` är ett kraftfullt kommandoradsverktyg som används för att skapa snaps, vilket är applikationer paketerade för distribution via Snapcraft-plattformen. Det erbjuder funktioner för att bygga, paketera och publicera snaps, samt att hantera deras beroenden och konfiguration. === NAMN === snapcraft - Verktyg för att skapa snaps === SYNOPSIS === <code> snapcraft [alternativ] kommando [alternativ för kommando.....')
- 12 juni 2024 kl. 16.46 Admin diskussion bidrag skapade sidan Snap (Skapade sidan med '== snap - Paketadministration för Linux == `snap` är ett kraftfullt kommandoradsverktyg som används för att hantera paketerade applikationer på Linux. Det erbjuder funktioner för att installera, uppdatera och ta bort applikationer, samt att hantera kanaler och deras nycklar. === NAMN === snap - Paketadministration för Linux === SYNOPSIS === <code> snap [alternativ] kommando [applikation...] </code> === BESKRIVNING === `snap` är ett kommandoradsverktyg som anv...')
- 12 juni 2024 kl. 16.42 Admin diskussion bidrag skapade sidan Flatpak (Skapade sidan med '== flatpak - Paketadministration för Linux == `flatpak` är ett kraftfullt kommandoradsverktyg som används för att hantera paketerade applikationer på Linux. Det erbjuder funktioner för att installera, uppdatera och ta bort applikationer, samt att hantera repositories och deras nycklar. === NAMN === flatpak - Paketadministration för Linux === SYNOPSIS === <code> flatpak [alternativ] kommando [applikation...] </code> === BESKRIVNING === `flatpak` är ett kommando...')
- 12 juni 2024 kl. 16.38 Admin diskussion bidrag skapade sidan Swupd (Skapade sidan med '== swupd - Paketadministration för Clear Linux == `swupd` är ett kraftfullt kommandoradsverktyg som används för att hantera paket och uppdateringar på Clear Linux. Det erbjuder funktioner för att installera, uppdatera och ta bort paket, samt att hantera bundles och deras innehåll. === NAMN === swupd - Paketadministration för Clear Linux === SYNOPSIS === <code> swupd [alternativ] kommando [bundle...] </code> === BESKRIVNING === `swupd` är huvudkommandot för C...')
- 12 juni 2024 kl. 16.34 Admin diskussion bidrag skapade sidan Apk (Skapade sidan med '== apk - Paketadministration för Alpine Linux == `apk` är ett kraftfullt kommandoradsverktyg som används för att hantera paket på Alpine Linux. Det erbjuder funktioner för att installera, uppdatera och ta bort paket, samt att hantera repositories och deras nycklar. === NAMN === apk - Paketadministration för Alpine Linux === SYNOPSIS === <code> apk [alternativ] kommando [paket...] </code> === BESKRIVNING === `apk` är huvudkommandot för Alpine Linux-pakethanter...')
- 12 juni 2024 kl. 16.25 Admin diskussion bidrag skapade sidan Nix-env (Skapade sidan med '== nix-env - Paketadministration för NixOS och andra Unix-liknande system == `nix-env` är ett kraftfullt kommandoradsverktyg som används för att hantera paket i NixOS och andra Unix-liknande system som använder Nix-pakethanteraren. Det erbjuder funktioner för att installera, uppdatera och ta bort paket samt hantera miljöer och profiler. === NAMN === nix-env - Paketadministration för NixOS och andra Unix-liknande system === SYNOPSIS === <code> nix-env [alternati...')
- 12 juni 2024 kl. 16.14 Admin diskussion bidrag skapade sidan Emerge (Skapade sidan med '== emerge - Paketadministration för Gentoo Linux == `emerge` är ett kraftfullt kommandoradsverktyg som används för att hantera paket på Gentoo Linux. Det erbjuder funktioner för att installera, uppdatera och ta bort paket, samt att hantera beroenden och konfigurera systemet. === NAMN === emerge - Paketadministration för Gentoo Linux === SYNOPSIS === <code> emerge [alternativ] [paket...] </code> === BESKRIVNING === `emerge` är huvudkommandot för Portage-paketh...')
- 12 juni 2024 kl. 16.07 Admin diskussion bidrag skapade sidan Zypper (Skapade sidan med '== zypper - Paketadministration för openSUSE och SUSE Linux Enterprise == `zypper` är ett kommandoradsverktyg som används för att hantera paket på openSUSE och SUSE Linux Enterprise. Det erbjuder ett kraftfullt och flexibelt sätt att installera, uppdatera och ta bort paket, samt att hantera repositories. === NAMN === zypper - Paketadministration för openSUSE och SUSE Linux Enterprise === SYNOPSIS === <code> zypper [alternativ] kommando [kommandonsalternativ] [pa...')
- 12 juni 2024 kl. 16.01 Admin diskussion bidrag skapade sidan Yay (Skapade sidan med '== yay - Yet Another Yaourt - En AUR-hjälpprogram för Arch Linux == `yay` är ett verktyg som används för att hantera paket från Arch User Repository (AUR) på Arch Linux och dess derivat. Det erbjuder ett enkelt och enhetligt gränssnitt för att söka, installera, uppdatera och ta bort paket från både officiella Arch-repositories och AUR. === NAMN === yay - Yet Another Yaourt - En AUR-hjälpprogram för Arch Linux === SYNOPSIS === <code> yay [alternativ] komma...')
- 12 juni 2024 kl. 07.25 Admin diskussion bidrag skapade sidan Pacman (Skapade sidan med '== pacman - Paketadministration för Arch Linux och dess derivat == `pacman` är ett verktyg som används för att hantera paket på Arch Linux och dess derivat. Det erbjuder ett enkelt och enhetligt gränssnitt för att installera, uppdatera och ta bort paket. === NAMN === pacman - Paketadministration för Arch Linux och dess derivat === SYNOPSIS === <code> pacman [alternativ] kommando </code> === BESKRIVNING === `pacman` är ett kommandoradsverktyg som används för...')
- 12 juni 2024 kl. 07.19 Admin diskussion bidrag skapade sidan Apt (Skapade sidan med '== apt - Paketadministration för Debian-baserade system == `apt` är ett verktyg som används för att hantera paket på Debian-baserade system. Det erbjuder en enkel och enhetlig gränssnitt för att installera, uppdatera och ta bort paket. === NAMN === apt - Paketadministration för Debian-baserade system === SYNOPSIS === <code> apt [alternativ] kommando </code> === BESKRIVNING === `apt` är ett kommandoradsverktyg som används för att hantera paket på Debian-bas...')
- 11 juni 2024 kl. 17.22 Admin diskussion bidrag skapade sidan Cpan (Skapade sidan med '== cpan - Hantera Perl-moduler == `cpan` är ett verktyg som används för att söka, installera och hantera Perl-moduler från CPAN (Comprehensive Perl Archive Network). `cpan` erbjuder ett enkelt sätt att installera och uppdatera Perl-moduler och deras beroenden. === NAMN === cpan - Hantera Perl-moduler === SYNOPSIS === <code> cpan [alternativ] [modul|distribution|skript]... </code> === BESKRIVNING === `cpan` är ett kommandoradsverktyg som används för att intera...')
- 11 juni 2024 kl. 17.17 Admin diskussion bidrag skapade sidan Perldoc (Skapade sidan med '== perldoc - Visa Perl-dokumentation == `perldoc` är ett verktyg som används för att visa dokumentation för Perl och dess moduler. Det kan visa POD (Plain Old Documentation) från Perl-källfiler, moduler och distribuerad dokumentation. === NAMN === perldoc - Visa Perl-dokumentation === SYNOPSIS === <code> perldoc [alternativ] ämne </code> === BESKRIVNING === `perldoc` används för att visa dokumentation för Perl-programmeringsspråket och dess moduler. Det kan...')
- 11 juni 2024 kl. 17.05 Admin diskussion bidrag skapade sidan Perl (Skapade sidan med 'Här är en detaljerad och utförlig översättning av manualsidan för `perl` i MediaWiki-format, inklusive alla parametrar, många exempel och eventuella skillnader mellan macOS och Linux: ```mediawiki == perl - Perl-skriptverktyget == `perl` är ett kraftfullt och mångsidigt skriptverktyg och programmeringsspråk som används för att bearbeta text, automatisera uppgifter och utveckla komplexa applikationer. Perl har rika funktioner för textmanipulering, systemadmi...')
- 8 juni 2024 kl. 15.09 Admin diskussion bidrag skapade sidan Findmnt (Skapade sidan med '== findmnt - Hitta monterade filsystem == `findmnt` är ett verktyg som används för att hitta och visa monterade filsystem på ett Unix-liknande operativsystem. Det kan visa information om monterade filsystem i ett trädformat, lista filsystem baserat på olika kriterier och erbjuda detaljerad information om varje filsystem. === NAMN === findmnt - Hitta monterade filsystem === SYNOPSIS === <code> findmnt [alternativ]... [filter] </code> === BESKRIVNING === Kommandot...') Märke: Visuell redigering: Växlade
- 8 juni 2024 kl. 07.36 Admin diskussion bidrag skapade sidan Fstab (Skapade sidan med '== fstab - Filsystemtabell == `fstab` är en konfigurationsfil som används av operativsystem för att beskriva hur filsystem, andra datalagringsenheter och enhetssegment är monterade eller integrerade i filsystemsträdet. === NAMN === fstab - Filsystemtabell === SYNOPSIS === <code> /etc/fstab </code> === BESKRIVNING === Filen `/etc/fstab` innehåller beskrivningar av olika filsystem och deras monteringspunkter. Den används av verktyg som `mount` och `umount` för a...')
- 8 juni 2024 kl. 07.33 Admin diskussion bidrag skapade sidan Umount (Skapade sidan med '== umount - Avmontera filsystem == `umount` är ett kommando som används för att avmontera filsystem som tidigare monterats. Detta kommando är nödvändigt för att frigöra resurser och säkerställa att inga data förloras innan en enhet tas bort eller kopplas ur. === NAMN === umount - Avmontera filsystem === SYNOPSIS === <code> umount [-hV] umount -a [-dflnrv] [-t fstyp] [-O optlist] umount [-dflnrv] {dir|enhet}... </code> === BESKRIVNING === Kommandot `umo...')
- 8 juni 2024 kl. 07.30 Admin diskussion bidrag skapade sidan Mdadm (Skapade sidan med '== mdadm - Administrera Linux RAID-enheter == `mdadm` är ett verktyg för att skapa, hantera och övervaka RAID-enheter på Linux. Det används för att konfigurera och underhålla RAID-arrayer. === NAMN === mdadm - Administrera Linux RAID-enheter === SYNOPSIS === <code> mdadm [mode] <options> <component-devices> </code> === BESKRIVNING === `mdadm` är ett kraftfullt verktyg för att skapa, hantera och övervaka RAID-enheter på Linux-system. Med `mdadm` kan du ko...')
- 7 juni 2024 kl. 13.59 Admin diskussion bidrag skapade sidan Ptrace (Skapade sidan med '== ptrace - Kontrollera och övervaka processer == `ptrace` är ett systemanrop som används för att kontrollera och övervaka processer. Det används främst av debuggers och andra verktyg för att undersöka och manipulera en annan process. === NAMN === ptrace - Kontrollera och övervaka processer === SYNOPSIS === <code> #include <sys/ptrace.h> long ptrace(enum __ptrace_request request, pid_t pid, void *addr, void *data); </code> === BESKRIVNING === `ptrace`...')
- 7 juni 2024 kl. 13.00 Admin diskussion bidrag skapade sidan Dtrace (Skapade sidan med '== dtrace - Dynamisk spårning av operativsystem och applikationer == `dtrace` är ett kraftfullt diagnostiskt och felsökningsverktyg som används för att dynamiskt spåra operativsystem och applikationer. Det är användbart för att analysera prestanda, felsöka problem och få insikter i systemets beteende. === NAMN === dtrace - Dynamisk spårning av operativsystem och applikationer === SYNOPSIS === dtrace [alternativ] [script [arg1 arg2 ...]] === BESKRIVNING ==...')
- 7 juni 2024 kl. 12.55 Admin diskussion bidrag skapade sidan Strace (Skapade sidan med '== strace - Spåra systemanrop och signaler == `strace` är ett diagnostiskt, felsöknings- och instruktionsverktyg som används för att övervaka systemanrop och signaler som en process utför. Det används ofta för att felsöka och analysera program och deras interaktion med operativsystemet. === NAMN === strace - Spåra systemanrop och signaler === SYNOPSIS === strace [alternativ] [kommando [argument...]] strace [alternativ] -p pid strace -c [alternativ] [komma...')
- 7 juni 2024 kl. 12.51 Admin diskussion bidrag skapade sidan Peekfd (Skapade sidan med '== peekfd - Inspektera filbeskrivare i en process == `peekfd` är ett verktyg som används för att inspektera och visa data som passerar genom filbeskrivare i en process. Detta kan vara användbart för att felsöka och analysera processers filsystem- och nätverksaktivitet. === NAMN === peekfd - Inspektera filbeskrivare i en process === SYNOPSIS === peekfd [alternativ] <pid> <fd> === BESKRIVNING === `peekfd` är ett verktyg för att inspektera data som passerar ge...')
- 7 juni 2024 kl. 12.43 Admin diskussion bidrag skapade sidan Fuser (Skapade sidan med '== fuser - Identifiera processer som använder filer eller sockets == `fuser` är ett verktyg som används för att visa vilka processer som använder specifika filer, filer på ett filsystem eller nätverksportar. Det kan också användas för att avsluta dessa processer. === NAMN === fuser - Identifiera processer som använder filer eller sockets === SYNOPSIS === fuser [alternativ] [filer|sockets] === BESKRIVNING === `fuser` visar vilka processer som har öppnat e...')
- 7 juni 2024 kl. 05.32 Admin diskussion bidrag skapade sidan AutoRecon (Skapade sidan med '= AutoRecon = AutoRecon är ett kraftfullt verktyg inom penetrationstester och nätverksrekognoscering som automatiserar upptäckten och insamlingen av information om nätverksresurser. Det används av säkerhetsproffs och penetrationstestare för att effektivt kartlägga och identifiera potentiella säkerhetssårbarheter. Denna artikel ger en omfattande översikt över AutoRecon, dess historia, funktioner, och användningsområden. == Historisk Bakgrund == === Urspru...')